Det er lang tradisjon for fiske i Norge, både når det gjelder næringsliv og kultur. Den langstrakte kysten gir bokstavelig talt et hav av muligheter, og mange dyrker sin interesse innenfor fiske. Over hele Norge finner du muligheter for fiske, gjerne som en del av en ferie, både innlands og langs kysten. Kystbyer som Bergen, og byer langs Nord-Norge kysten har en lang historie når det gjelder fiske og sjø, og her er det mange muligheter. Mange lokalsamfunn i Norge tilbyr hytteutleie og leie av båt, som en del av en fiskeferie. Det kan også være fint å gå i fjellheimen og fiske i fjellvann, og for eksempel sove i telt.

Det er ikke bare å finne frem fiskestanga, gå ut i vannet og begynne å fiske, det krever kunnskap om fiskesorter, utstyr og klima, for å lykkes med fiske. Det kan for eksempel på forhånd være lurt å vite om man skal fiske laks eller ørret, og hvilke fiskemuligheter som fins for eksempel i ei elv til forskjell fra sjøen.

Eksempel på fiskeferier i Norge

Eksempel på fiskeferier i Norge

I nordlige del av Sogn og Fjordane, ligger Bremanger; med en rik kystkultur og flere fiskemuligheter. Det som er spesielt med dette stedet er at de leier ut flytende hytter, til fisketurister. Det er også inkludert leie av båt, med hytten, og man kan leie sykler, krabbeteiner og kajakker. Det er gode fiskemuligheter i dette området året rundt, og det er flere fasiliteter tilgjengelig for fiskere.

Vesterålen ligger fint til, og her fins også Vesterålen fiske. I tillegg til fiske kan du her også se nordlys, se hval, og det fins turmuligheter. Her kan du leie hytter som ligger rett ved sjøen, leie båt, og det er flere fasiliteter for fiskere. Det er mulig å leie fiskeutstyr og du kan også velge å ha med en erfaren skipper på havet. Nord-Norge har en rik kultur når det gjelder fiske og du får en hel opplevelse ut av fiskeferien.

Fishing Stavanger har lange tradisjoner når det gjelder fiske, og med MS RAPP kan du dra på fisketurer, for eksempel i sommersesongen. De skryter av å tilby den beste fiskeopplevelsen i Stavanger, og man kan også bestille en privat fisketur og leie utstyr. De har god kompetanse når det gjelder fiske, og du kan blant annet fiske torsk, sei, lange, brosme og makrell. 

Svalbard kan du oppleve arktisk fiske. I Isfjorden ved Longyearbyen bugner det av torsk, og du kan dra på fiske med polarcirkelbåter og låne alt av fiskeutstyr og antrekk. Også Fuglefjellet i Isfjorden har gode fiskemuligheter. Etter fisketuren er det mulig å ta med fangsten til Restaurant Nansen, hvor du kan spise den til middag.

Tundra Tours i Trøndelag tilbyr guidet fisketur på fjellet – her kan du fiske fjellørret. Dette er en firedagers tur i Steinfjellet, som er en del av Børgefjell nasjonalpark. Dette er en tur for 4–6 personer, og man booker plass hos Tundra Tours. I tillegg får man tildelt en liste med hva man trenger til turen. Dette er en opplevelse.