Hvor skal ferien i år gå da tro?  Hvor skal vi reise?  Vi har dessverre ikke råd til dette i år! Kanskje neste år. Kjedelig plass og bare nordmenn der. Slike unnskyldninger og uttrykk er det mange av rundt omkring. Noen er det økonomien som er et hinder for, mens andre er det arbeidstiden og mulighetene til ferie. Ikke alltid alle i samme familie klarer å ta ferie de samme ukene på året. En familie på fem mennesker så er det mange hensyn som skal stemme for at man skal kunne reise på drømmeferien de oppsatte 3-4 ferieukene midt på sommeren.

Men dersom man er litt fleksibel så er det mange flere muligheter enn om man har begrenset tidsrom til kun fellesferien i Norge. Andre tider på året enn i sommerens mest travle ferieuker er også som oftest billigere løsninger.

Det er faktisk mulig å få seg en god ferie på et meget bra sted for en rimelig pengesum. Sjekk internett og det er mange variasjoner. Og det er mange hjelpemidler på nett i dag for å hjelpe deg å finne den billigste og best passende ferien for deg og eventuelt din familie.

Søkemotorer

Søkemotorer
Søkemotorer

Det er et mylder av søkemotorer på nett i dag. Hvem er den beste?  Det svaret tror jeg ingen kan gi deg. Han Ola sier at xx er den beste, for der fant han sin drømmeferie i påsken i fjor, men ho Guri sier XXYX er best, for der fikk hun hjelp til å finne sin ferie. Guri er ikke god på internett nemlig. Per påstår at dersom man benytter noen annen søkemotor for ferie enn XXABC så har man en hjernefeil. Det er nemlig en bekjent av han fra skoletiden for 35-40 år siden som jobber for dem, og de er selvfølgelig det aller beste som finnes på Internett i dag.

Egen erfaring

Egen erfaring
Egen erfaring

Søk deg frem på nettet selv – søk opp flere muligheter og sammenlikne priser. Det er faktisk eneste og beste måten å få svar på hva som er best for deg.

Og søk alle muligheter på forskjellige dager og forskjellige tider av året – på den måten samler du informasjon og kan opparbeide deg erfaring på hva som er best og når osv.

En egen opplevd historie

En egen opplevd historie
En egen opplevd historie

Denne historien er fra slutten av 90 tallet da alle absolutt skulle reise til syden en eller flere ganger i året. Syden – altså Spania, Portugal, Hellas og landene rundt omkring der.

Jeg selv hadde vært i Thailand et par ganger og trivdes mye bedre der enn i syden. Her er historien;

En kollega med familie – kone med 2 barn – reiste 1-2 ganger i året til syden. Men de var litt «lei» av dette og ville gjerne prøve noe nytt. De gikk gjennom reisekataloger og sjekket alle muligheter for en ny destinasjon. Valget falt på Krabi i Thailand. 14 dagers ferie i sydøst Asia. Ohhhh lang reise – mange timer på fly – veldig dyre billetter for å komme dit osv osv – unnskyldningene var mange for mange for ikke å reise dit.

Men min kollega reiste nå på denne ferien og kom tilbake. Både han og konemor og barna var så utrolig fornøyde. Ok – turen var lang, men alt i den andre enden var både bedre og billigere enn i syden. Det totale resultatet var at de hadde mer penger igjen på feriebudsjettet etter en slik tur enn etter en sydentur!

Gjett hvor deres neste tur gikk?