Det er mange plasser man kan dra på ferie til uten at man må til hav og sjø og badestrender. Det finnes mange utrolige plasser som ikke er lange reisen, men det finnes også de som er litt lenger unna. Her kommer et par eksempler på plasser som ikke er noen badestrand eller en kombinasjon.

ROTTERDAM, NEDERLAND

Det er ikke tvil om at det er Amsterdam som er mest kjent i Holland – byen er jo tross alt hovedstaden. Men i den senere tiden/årene har en annen by blomstret opp – ja det er Rotterdam det er snakk om. Den gamle havebyen med utallige lager bygninger som ikke er i bruk lenger gror sakte frem som en meget spennende by. Lagerbygningene bygges om til helt annen bruk enn lagerhaller. Kunstgallerier med kafeer og liknende er populært i disse bygningene.

Rotterdam er fortsatt by nummer to i Holland, men konkurrerer hele tiden med Amsterdam om hvem som er best i både ditt og datt. Et yrende kulturliv og museer f.eks. har de blitt gode på. Så en kombinasjonstur mellom de to byene bør du ta dersom du planlegger å besøke flatlandet på vestkysten i Nord-Europa.

BARCELONA, SPANIA

Barcelona er en av de plassene du kan kombinere storby tur og badetur ganske enkelt. Byen ligger jo rett opp fra de nydelige katalonske strendene der i Nord Spania. Byen er også en meget viktig havneby med Middelhavet rett utenfor seg.

BARCELONA, SPANIA
BARCELONA, SPANIA

Barcelona har så utrolig mye å by på. Alt fra som nevnt strender og badeplasser, et yrende liv i byen med masse severdigheter hele veien, et pulserende natteliv, ja helt enkelt noe for alle i alle aldere. Og byen har jo et av Europas beste fotball lag – kanskje et av verdens beste kan man også si uten å overdrive. Så å passe på å ta turen til Spania samtidig med at det er fotballkamp er ingen dum ide!

En favorittby for mange i mange år allerede og byen vil sikkert holde på det så lenge de kan inn i fremtiden også.

Langreiser:

Dersom du insisterer på en langreise så tror jeg at jeg velger å fortelle deg litt om en plass i hvert fall jeg drømmer om å få besøkt en gang i livet nemlig Mauritius.

MAURITIUS

Er du i et forhold med en ny kjæreste eller har kommet så langt at det er på høy tid «å gå ned på kne» – ja da finnes det vel knapt noen mer eksotisk plass å ta med kjæresten til for å stille det kanskje viktigste spørsmålet i ditt liv!

Med årene har det blitt både enklere og koster mindre siden det nå i dag er flyselskaper som flyr fra Oslo og til disse eksotiske plassene. Flere selskaper med tilhold i Midtøsten flyr ned dit via en mellomlanding et sted i Midtøsten for kanskje å bytte fly.

MAURITIUS
MAURITIUS

Det finnes til å med ordtak fra forrige århundre om nettopp Mauritius. Mark Twain skal ha skrevet i en sammenheng at «først skapte Gud Mauritius – deretter skapte han Paradiset» Så dersom din kjære ikke svarer ja på en slik plass, ja da bør det vel vurderes om dere er ment for hverandre?