Det å velge feriemål og type ferie kan nok enkelte ganger sette familien på en prøve. Det er ikke lett å gjøre alle tilfredsstilt med avgjørelsen. Men heldigvis er det mange typer ferier rundt omkring som passer mange aldersgrupper, det er lagt opp til at hele familien kan nyte fridagene på det måten de liker. Ett flott ferietips er og ta en tur til noen av våre mange flotte fjorder vi har langs kysten. Her er det mye å oppleve for alle i familien.

Oslofjorden

Området rundt Oslofjorden er tilrettelagt for mange opplevelser som passer de fleste alders trinn og dermed passer for familier ute på ferietur. Med sine omtrent 120 kilometers lengde er den Norges sjette lengste fjord. Her finner man ett mangfold av båter, ferger, frakteskip og fritids båter i store mengder. Fjorden med alle småstedene passer for en båt ferie eller strandferie langs hele fjorden som også har mange idylliske øyer. Her ligger det mange marinaer og båthavner med fasiliteter båtfolket har brukt for på sin tur. De fleste av disse småstedene har steder som det er verdt og få med seg av kultur, historie og andre opplevelser. Innerst i fjorden ligger da Oslo med sine mange attraksjoner som passer for alle alderstrinn. Her har man museer, kinoer, teatre, og mange andre ting man kan få med seg. Spesielt populære er museene ute ved Bygdøy, her ligger det skip som har betydd en god del innen Norges historie. Kontiki Museet, Fram Museet, Vikingskips Huset og Polarskip Museet. Oslofjorden er delt opp i to, det er indre og ytre Oslo fjord. Begge disse har mange campingplasser og overnattings steder som egner seg godt til båt ferien.

Sognefjorden

Sognefjorden
Sognefjorden

Sognefjorden er Norges lengste og dypeste fjord, den finner man i Sogn og Fjordane fylke. Den er også den nest lengste fjorden i verden og er ett yndet turistmål i for turister i fra hele verden. Her har man utrolig flott natur som virkelig anbefales og få med seg på ferieturen. Den er noe over 200 kilometer lang og på det dypeste er den noe over 1300 meter dyp. Innfarten til fjorden er rett ved Bergen by hvor fjellene rager rundt 1700 meter over havet, ett virkelig flott skue. Det ligger flere flotte fossefall på veien innover i fjorden, Fortun, Aurlands Vassdraget, Lærdalselva, Årdals elva og Flomselva gir deg ett flott skue i fra fjorden. Om man vil oppleve disse fallene i fra fjell siden er det de fleste steder lagt til rette for dette, så da er det bare og ta beina fatt oppover i  fjellsiden. Selve Sognefjorden har 30 fjordarmer som også er verd og få med seg på turen, flere av dem har historiske minnesmerker som man kan besøke. Her finner man Urnes Stavkirke som ligger ute ved gården Ornes Gård, den er nesten 900 år gammel og er nok den eldste stavkirken vi har i landet. Borglund Stavkirke ligger også inne i fjorden, den er noen få år yngre enn Urnes, disse har nok hatt en faktor med i bildet da Sognefjorden ble med på listen til UESSCO.