Gran Canaria er et meget yndet feriemål for nordmenn. Og det er vel et av de virkelig «norske» stedene utenfor Norges grenser. Det er vel snart ikke flere nordmenn som ikke har vært på Gran Canaria på ferie opp gjennom årene. Det gjenspeiler seg også i hvor mange firmaer og personer som har etablert seg der nede.

Gran Canaria er ei øy med tilhørighet til Spania, og er den nest sørligste av Kanariøyene, en øygruppe i Atlanterhavet, i overkant av 200 km fra den nordvestlige kysten av Afrika. Med et areal på nærmere 1560 kvadratkilometer er øya den tredje største av Kanariøyene. De to høyeste toppene på øya er Pico de las Nieves (1949 m) og Roque Nublo (1813 m). Gran Canaria er delt inn i tjueen kommuner. Gran Canaria har en befolkning på 838, 397, hvorav 377 600 bor i hovedstaden Las Palmas de Gran Canaria. Las Palmas de Gran Canaria er også hovedstaden i provinsen Las Palmas, og en av de to hovedstedene på Kanariøyene. Stranden Las Canteras ligger i hjertet av byen Las Palmas.Hovedstaden ble grunnlagt den 24. juni 1478 under navnet “Real de Las Palmas”, av Juan Rejon.

Kjøpesentere

Kjøpesentre på Gran Canaria er det mange av, og det finnes mange store. Og mange turister elsker jo å handle på sine ferier og det er en stor del av ferien å utforske butikker på fremmede steder når man trenger en pause fra sol og strandlivet. Jeg skal forsøke å liste opp noen av de beste kjøpesentrene på Gran Canaria som garantert vil dekke selv den mest kresne sitt behov.

Kjøpesentere
Kjøpesentere

Det finnes et godt utvalg og en herlig blanding av butikker med eksklusive internasjonale merkevarer og kjente spanske merkevarer. Prisnivået på varer er høyere i sør enn i nord på Gran Canaria. Dette skyldes at det er mange flere turister i de sørlige områdene, spesielt i Arguineguin, Puerto Rico, Maspalomas og Playa del Ingles. Gran Canaria har som de andre Kanariøyene opprettholdt sin status som frihandelssone, og har derfor lavere skatt og avgifter på såkalte «luksusvarer» som alkohol, tobakk, parfyme, kosmetikk. Dette gjør at disse varene er langt billigere å handle på Gran Canaria enn ellers i Europa.

Las Arenas kjøpesenter

Kjøpesenteret Las Arenas i Las Palmas ligger rett ved konserthuset «Auditorio Alfredo Kraus» – i den sørlige del av Canteras-stranden. Senteret har blitt et kommersielt symbol på hovedstaden – med sin karakteristiske pyramideformede bygning. Las Arenas har godt over 100 butikker og restauranter – med salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, gaveartikler, leker og sportsutstyr. I senteret finner man også 6 kinosaler, lekeområde for barn samt det store supermarkedet Carrefour.

Las Arenas kjøpesenter
Las Arenas kjøpesenter

El Tablero kjøpesenter

El Tablero kjøpesenter
El Tablero kjøpesenter

El Tablero kjøpesenter er en av de nyeste sentre, og er det nærmeste til Playa del Ingles, og Maspalomas. Det ligger like ved motorveien GC-1, i den sørlige delen av øya. Det har kvalitets butikker som Zara, Timberland , og en HiperDino supermarked, men er ikke så stor som Atlantico senteret.

El Muelle kjøpesenter

Kjøpesenteret El Muelle ligger flott til ved havnen (Puerto de la Luz) i hovedstaden Las Palmas, nordøst på Grand Canaria. El Muelle har omlag 60 butikker og 30 restauranter, barer og caféer. I tillegg finnes en bowlinghall, kinosaler samt et stort frilufts-diskotek. Det er kort avstand fra senteret til Santa Catalina-parken. El Muelle har et godt utvalg av butikker, som har salg av bl.a. moteklær, sko, accessoirer, parfyme, bøker og sportsklær.

El Muelle kjøpesenter
El Muelle kjøpesenter

Gran Canaria kan det skrives mye om – mulig det kommer mer senere. God tur om du velger å reise dit.