Det er mange plasser man kan feriere på, men det er ikke alle plasser som passer seg til å reise med familie og yngre barn. Flere plasser er mer partyplasser enn andre. En av de som har vært mest populære sånn opp gjennom årene har vært Ibiza. Her har ungdom fra hele Europa samles og festet og festet helt hemningsløst. Det er mange historier fra Ibiza i både positiv og negativ forstand. Ibiza var en meget spennende plass dersom man var ung og nettopp fått tillatelse hjemme til å reise på ferie alene eller sammen med venner på samme alder. Kanskje for første gang uten foreldre som aldri var mer enn 100 meter unna. Mange ungdommer har reist hit og glemt alt om sol og strand og badeliv, men bare festet fra de våknet til de sluknet igjen.

Fakta om Ibiza

For dere som aldri har hørt om Ibiza så skal jeg gi dere en rask oppdatering på hva dere har gått glipp av. Ibiza er en øy som tilhører Spania og ligger ute i Middelhavet. Ibiza er en av øyene i øygruppen Balearene. Ibiza er også navnet på den største byen på øyen

Fakta om Ibiza
Fakta om Ibiza

Øyen er kjent for sitt «hotte» natteliv og mange av de europeiske store partyaktørene som hele året har etablissementer på fastlandet i Europa et sted – de har ofte et etablissement åpent på øyen i løpet av de «hotteste» sommermånedene. De som reiser til Ibiza for å feste stopper opp og blir i Ibiza by eller San Antonio. Dette er de to stedene de største partyplassene ligger. Det er mye turister på øyene totalt sett, men hovedtyngden er nok ungdommer som vil feste en eller flere dager og netter i løpet av sin ferie. Totalt sett så er Ibiza en forholdsvis liten øy, men kun 571 kvadratkilometer og cirka 100 000 faste innbyggere.

De aller fleste store turoperatører har reiser til Ibiza og du kan fly dit på cirka 4 timer. Prisene varierer mye, men du kan finne priser alt fra en par tusenlapper og oppover – alt kommer an på hva du selv ønsker og hva du selv forhånds booker før avreise.

Klubber og barer

For å tilfredstille den store mengden turister som kommer til øya, finnes det mange forskjellige barer og klubber. Alt kommer an på hvilken musikkstil du liker. Her finnes alt fra rave og house, til de noe roligere plassene hvor man kan «prate sammen». Er du førstegangsreisende så anbefales det at du gjør litt research på forhånd. Hva finnes hvor og hva passer for meg – det gjør alt så mye lettere når du kommer til stedet. Da har du en viss formening om hva som finnes hvor og sparer tid på å lete etter ting.

Klubber og barer
Klubber og barer

Er du på partyferie så er det spesielt tre steder du i hvert fall bør sjekke ut. Det er Club Spaze, Club Pacha og Privilege. Disse tre stedene er meget spesielle hver for seg. Spaze har blitt utnevnt til verdens beste klubb – stemt frem av eliten i DJ verdenen. Pacha er en institusjon på øya, og Privilige ansees å være den største klubben i verden.