Ferietiden nærmer seg og valget av type ferie man skal ta kan være problemfylt for mange familier. Det er flere som gjerne vil ha et ord med i laget om hva og hvor man skal tilbringe ferien. Ikke en enkel sak å gjøre alle i familien helt fornøyde. Men det kan løses ved at alle får litt av sine ønsker oppfylt og da dele opp ferien med variasjoner. Det finnes mange muligheter, dersom man bare bruker tid til å søke på alternativene.

På fjellet

Om man tar seg en tur opp i fjellet har mang mange muligheter til forskjellige aktiviteter for både de små og de store i familien. Haukeliseter er ett av disse flotte stedene man kan ta turen til, her har de til rettelagt for at man skal få ett flott opphold. Her har man mange barneaktiviteter og det er muligheter for å fiske, jakte og ta seg fjellturer innover fjellet.

Stedet drives i dag av Stavanger turistforening som har drevet stedet siden 60 tallet. Man har lagt opp ruter med overnattingsmuligheter innover i fjellet, så om man ønsker flere dagers turer innover i det vakre fjell landskapet. De har også kart over flotte dagsturer som tar deg på en flott tur. Kanoleie og båtutleie om man vil utforske området på vannet. Stedet egner seg like godt på sommeren som på vinteren med mange aktiviteter oppsatt hele året.

Halne fjellstue

Nok ett flott sted oppe i fjellet er Halne fjellstue som ligger omtrent midt mellom Oslo og Bergen helt øverst i Halne fjorden. Hardangervidda her jo mye og tilby tilreisende som kultur og aktiviteter. Vøringsfossen, Hardangervidda kultursenter og kulturminner er noe det man får oppleve her. Er man interessert i fiske er dette ett flott sted å forsøke fiskelykken med mange flotte fjellvann og elver i nærheten. Betjeningen er behjelpelig med informasjon om hvor det lønner seg å fiske i området. Sykkelstier er det også flere av her. Den kjente Rallarvegen ligger ikke langt unna og den egner seg fint til å ha en flott sykkeltur på.

Halne fjellstue
Halne fjellstue

Det med å fiske og jakte i fjellområdene kreves tillatelser som fiskekort og jakt skal jo foregå under de rette årstider og er da gjerne kvote bestemt. Men det er bare å snakke med betjeningen så informerer de deg og reglene som gjelder for stedet.

Finnmarksvidda

Oppe i Finnmarksvidda ligger Mollisjok Fjellstue rett ved elven Jiesjohka som har sitt utløp i fra den største innsjøen i Finnmark. Området rundt her egner seg veldig godt til fiske da det er mange flotte muligheter her. Stedet har ingen bilvei så her må man ta i bruk beina for å komme frem, men kan jo bli en trivelig tur det oppe i fjellet. Bygningene ble satt opp allerede på begynnelsen av 1800 tallet så dette stedet har en lang historie bak seg.

Finnmarksvidda
Finnmarksvidda

Men området har mere en fiske og tilby de tilreisende, fjellmassivet Gaissene er jo verdt å ta en tur til. Det er jo veldig mye flott natur her oppe og ett rikt dyreliv så man kan virkelig få seg en flott opplevelse her.