Valg av type ferie og hvor man eventuelt skal dra er ikke lett, for det finnes jo så utrolig mye en kan finne på i ferien verden rundt. Det er også en form for trend og med hvor turen går, det forandrer seg jo en del med tiden hvor det er populært og reise til. Det har vært i mange år veldig populært for Nordmenn å reise til Spania og til Kanariøyene, en trend som fortsatt er der men i mye mindre målestokk en for noen år siden.

Dresin sykkel

Norge er ett flott land å tilbringe ferien i og tilbudene er det veldig mange av. Man finner masse som passer for alle aldre og egner seg ypperlig til familier som ønsker å tilbringe ferien her i landet. En artig type ferie er jo og ta med familien rundt med dresinsykkel, man får virkelig nærkontakt med den flotte naturen vi har her med denne ferievarianten.

Det er ikke mange som er klar over hvor mange steder i landet som har dette tilbudet, men det har blitt ganske mange så man kan ganske lett kan lage seg en rundreise med dresinsykling. Dette egner seg også godt til venneturer, idrettslag som er ute på tur eller om man er på tur med i jobb sammenheng.

Numedalsbanen

En virkelig flott tur får man ved å ta Numedalsbanens spor, her får man mye flott natur samt en god del historie med seg underveis. Man starter ved Veggli stasjon og man får utlevert dresinen ved Veggli vertshus som man finner i samme bygning. Her kan man få det hjelp man trenger samt gode råd for turen, det koster heller ikke så mye å leie en dresin for man får en dagspris på rundt 265 kroner som ikke er avskrekkende.

Numedalsbanen

Man følger så Numedalen, ett dalføre som har mye historie og vise frem. Dette er det dalføret i landet hvor det er mest bevarte bygninger i fra middelalderens tid. Så om man er interessert i både historie og jernbane får man mye av begge deler her. Man følger Numedalslågen ett godt stykke og man får med seg mye av den vakre naturen i området før man kommer ut til Kravik fjorden. Man får oppleve åpne landskap, trange dalfører og tunneler før man kommer frem til endeholdeplassen som er Rødberg.

Ålgårdsbanen

Ved Figgjo stasjon starter man sturen når man skal bruke Ålgårdsbanens togskinner. Man må være oppmerksom på at det ikke alle dager som man kan bruke dette tilbudet, man må sjekke opp på forhånd om tidspunktet på de forskjellige stedene når man kan benytte dresin sykkelen. På denne banen er det tillatt på søndager mellom 11 og 17 i perioden i fra april til oktober. Her kan man velge forskjellige turer som Figgjo til Ålgård eller Figgjo til Eikeland. Du kan bestille turen på forhånd eller du kan benytte deg av dropp in servicen de også har.

Ålgårdsbanen
Ålgårdsbanen

Uansett så får man garantert en virkelig flott tur samtidig at man jo også får litt ekstra trim i ferien, ingen har vel vondt av det.