Opplevelsesreiser til Balkan

Nå som det er pandemitider, er utenlandsreise kanskje ikke noe man tenker på som realistisk i snarlig fremtid. Kommer vi til å kunne reise i sommer? Dette er et spørsmål mange stiller seg, da vi nordmenn er svært reisevante og for mange av oss det å ikke kunne reise utenlands to år på rad høres forferdelig ut. Men vi må tenke at vaksinering vil kunne få oss over landegrenser snart. Da er det lov å begynne å planlegge neste tur. Hva da med å reise til et reisemål som mange av oss ikke har reist til tidligere: Balkan? Det er nok en del som har vært på byferie til Beograd, kanskje sydentur til Kroatia eller Montenegro, men hva med å oppleve noe mer? Ja, da er Balkan en del av Europa hvor det er mye flott, nytt og kanskje helt uventet å oppleve og se. Enten du er en som liker å besøke nye steder og lære noe nytt eller en som liker å få deg et adrenalinkick, er det mye å finne på her. Det lønner seg å leie en bil, da avstander ikke er så store og man vil da ikke gå glipp av fantastisk natur underveis.

Naturopplevelser

Her er det enormt mye å velge mellom, men hvis man starter fra Kroatia, vil jeg trekke frem Plitvice innsjøer som har blitt turistmagnet de siste årene. Samtidig har de beholdt mye av den opprinnelige sjarmen sin og naturens fargespill er fortsatt veldig til stedet her. Fine stier, vannfoss, frodige grønnvekster, klart og ofte smaragdgrønt vann er noe av det du får se i Plitvice. Videre er det klart å anbefale besøk til fjellet Jahorina i Bosnia, der det året rundt er aktiviteter og flott natur å nyte. Videre i Serbia, er det mange vingårder å besøke, enten man vil nord eller øst i landet. De utallige sparesorter tilbyr en avslappende og behagelig atmosfære, men kan også skilte med et levende nattliv i høysesongene. Videre er det absolutt viktig å få med seg fjellresort Zlatibor og Tara med den velkjente naturattraksjonen Uvac i nærheten. I Montenegro er det nydelig natur, fjell, små landsbyer å besøke. Jeg kunne ha nevnt veldig mye annet, men man må bare få velge ut fra egne interesser og reisefølge.

Adrenalinferie

Adrenalinferie

Hvis man er litt mer ute etter å få pulsen opp, er det absolutt å anbefale å få med seg raftingturer på elver Drina og Tara. Dette er iskaldt vann, så her gjelder det å ikke dette nedi! For de uten høydeskrekk er klatring på Golija og Stolovi og zipline på de aller fleste fjell på Balkan verdt å oppleve. Zlatibor byr på naturopplevelser fra leid ATV, hvor farten bestemmes kun av hvor eventyrlysten du er. Skiferie er kanskje noe Balkan ikke er så kjent for, men dette vil nok endre seg i de kommende årene. Nemlig blant andre byr fjellene Jahorina i Bosnia, Zlatibor og Kopaonik i Serbia, på en skiferie du lenge vil huske. Det er enormt med slående fine og spennende steder å besøke på Balkan og du vil garantert bli forelsket både i omgivelsene og ikke minst de gjestfrie menneskene du vil møte der.