Det finnes ett hav av muligheter der ute i verden når det gjelder steder og feriere på, man finner garanter ett sted som passer en selv om man er alene ute på tur. Er man flere som en familie eller en vennegjeng kan det nok bli en del problemer med å velge sted, Man må jo prøve å gjøre alle fornøyde med turen. Om man velger en storbyferie har man utrolig mange muligheter til aktiviteter som underholder alle sammen.

New York

Den storbyen i Amerika som er den mest populære blant turistene er New York eller The Big Apple som den gjerne også kalles. Her finner man absolutt det meste en storby kan tilby så her får man garantert en flott ferietur. Dette er jo en gammel by som ble etablert allerede i 1624 og i dag er det rundt åtte og en halv millioner mennesker som bor der.

Byen fikk navnet etter Duke of York som skulle bli kong James II av England med tiden. Det finnes utrolig mye av Amerikas historie i denne byen og for dem som da er interessert i nettopp historie kan man virkelig få ett innblikk i det gamle unge Amerika her. Byen er delt opp i fem bydeler, Brooklyn, The Bronx, Queens, Staten Island og Manhattan og om man legger til staten New York er det omtrent 20 millioner innbyggere her totalt. Man finner bygninger i fra 1656 som de tar godt vare på og når man så tenker på dagens bygninger i byen har det skjedd en utrolig utvikling. Byen har også en av verdens dyreste bygg, ett tårn som ruver 546 meter opp i luften. One World Trade Center kostet 3,8 billioner US Dollar å bygge ferdig.

Opplevelser

Det finnes mange parker i og rundt byen, Gateway National Recreation Area, New York State Park, Central Park og Prospect Parke er noen få av dem som mange folk besøker når de er i byen. Dette er flotte rekreasjons areal for de som trenger å slappe av litt i hverdagens stress. Med over 500 kunstgallerier har man litt å velge imellom og teatre er det også mange av hvor den mest kjente nok er Broadway Teatre. Den verdensberømte frihets statuen må man jo også få med seg. Det er utrolig mye mere å oppleve her så man kommer ikke til å ha en kjedelig ferie her.

London

For de som ikke ønsker å reise så langt er vel London ett godt alternativ når det gjelder storby ferie for oss her i nord. London er jo en hovedstad så her har man også utrolig mange ting man kan gjøre.

London

Byen ble grunnlagt av Romerne for omtrent 2000 år siden og de kalte den da for Londinium. Byen har i dag rundt ni millioner innbyggere men tar man med området rundt selve byen er det omtrent 15 millioner, så dette er også en virkelig stor by. Attraksjoner har de også selvfølgelig mange av, Big Ben den verdenskjente klokken, Buckingham Palace og Trafalgar Square er noen av dem.