Det å reise med tog er ikke noe nytt og heller ikke tog «loffing» eller interrail som det egentlig heter.

Jeg har tidligere reist mye med tog men mest innenlands, men om man tenker utenfor landets grenser – ligger det et enormt rutenett og venter på deg. Det er mange fordeler ved å benytte seg av tog, ikke minst det at du får sett mye av det som dukker opp på din reiserute. Selv om togene er blitt vesentlig raskere de siste årene, går det uansett mer langsomt enn fly. Man kan også gjøre hyppige stopp underveis, på steder man kan tenke seg å utforske nærmere. Når man reiser med tog, får man tid til å slappe av, nyte og oppleve ting – slik blir det ikke med bil om man kjører selv.

Interrailkort med fleksible reisedager

Som jeg allerede har vært inne på, har du mange muligheter ved å benytte deg av Interrail sitt opplegg og billettsystemer. Du har valgfrihet i rikelig monn, og det finnes flere varianter og løsninger – alt etter hva som passer deg best.

31 europeiske land

31 europeiske land

Det sier seg selv at dette dekker det meste av Europa, selv med dagens opplegg med mange togselskap i hvert enkelt land – er det ikke mange av selskapene som ikke mer med på Interrailavtalen.Det er verdt å merke seg at interrailkortet, er ment for bruk i utlandet. Men man får så  klart reisen ut og inn av landet på denne billetten. Men om man tenker seg flere innlandsreiser på samme ruten, er det andre type billetter som må sjekkes ut innlands. Det er også verdt å merke seg at en del fergeselskap i Europa, faktisk er med på ordningen som betyr enten fri reise eller gode rabatter.

Oversikt over hvilke selskap som er med på ordningen

Det finnes oversikt ute på internett, som viser hvilke jernbaneselskap og fergeselskap hvor du kan bruke Interrailkortet ditt. Selv om de langt fleste selskap er med, kan det være lurt å sjekke opp når du planlegger reiseruten din.

Unngå dyre billetter

Når du har kjøpt Interrailkortet, så er alle togreisene dine allerede betalt. Jo mer du bruker kortet, desto mer sparer du. Seniorer over 60 år og ungdommer fra 12 til 28 år, får rabatt på sine Interrailkort.En voksen kan ta med seg inntil to barn gratis på sitt kort, så sant barna er i alderen 4-11 år. Det er mulig å ta med seg flere enn to barn så klart, men da må disse betale ungdomsbillett. Om barnet er under 3 år, så reiser barnet gratis. Dette er jo en genial måte for familier, og faktisk få seg en flott og relativt billig ferie. Når det i tillegg gis rabatter for ungdom og seniorer, ja da er jo Interrailkortet noe som passer for alle.

Plassbillett ikke inkludert

Dette er eneste ekstrautgiften som tilkommer dine togreiser, og på svært mange togavganger er det et krav at man løser plassbillett. Priser og betingelser varierer fra selskap til selskap, så her må man sjekke ut med de aktuelle selskapene. Man kan velge mellom 1.klasse eller 2.klasse, dette avhenger av hvilken billettype du har valgt. Det er ikke noen restriksjoner på hvilke togavganger du kan benytte, så lenge togselskapet er med på ordningen.